Skolbio

Biografen Zita visar skolbio för elever i grundskola, gymnasiet och folkhögskola. Skolbio innebär att barn och unga ser film på sin lokala biograf under skoltid. Skolbioverksamhet har bedrivits i Sverige ända sedan slutet av 1910-talet. Folkets Bio har en mängd filmer från världens alla hörn och från alla möjliga språkgrupper som ger ett gott underlag för vidare diskussion. Självklart visar vi andra distributörers filmer som skolbio. Kontakta Zitas filmpedagoger så hjälper vi er att hitta en film som passar er och det tema som ni är intresserade av!

PRISER, INFORMATION OCH BOKNING
Minimipris: 5000 kronor. Pedagoger går med utan kostnad.
Med reservation för att priset kan variera beroende på filmtitel.
Max 140 personer.

Information: Vi visar skolbio måndag – fredag mellan kl 9.00-16.00 enligt era önskemål.
Hör av er med datum och tid för önskat skolbiobesök.
Förtäring är inte tillåtet under skolbiovisningar. Mobiler och annan digital utrustning ska vara avstängda. Medföljande pedagoger ansvarar för ordningen i biosalongen.

Bokning: När ni kontaktar oss och vill boka skolbio via mejl ange:

  • Namn, skola, mobilnummer, fakturaadress (gärna e-faktura eller e-post) och referensnummer.
  • Film som ni vill se.
  • Deltagarnas antal och årskurs samt antal lärare.
  • Datum och tid för önskat besök, gärna några alternativ.

Filmpedagogerna rekommenderar:

Amanda har sett fram emot att börja sexan och att få bli fadder till en gullig förstaklassare. När hon istället får ansvar för Lars, som är ny i klassen och har Downs syndrom, blir allt svårt. Kan hon bli kompis med Lars, som är rolig och annorlunda? Vad kommer kompisarna säga? Amanda faller för grupptrycket, och plötsligt har hon svikit både Lars och sig själv. Hur kan hon göra allt bra igen, och visa Lars att hon visst är hans vän, och ingen mobbare?
Åk 4 – 9

Tre systrar står enade i en stökig men kärleksfull vardag, utan föräldrar. När Socialtjänsten meddelar att de ska genomföra ett hembesök kommande vecka sätts storasyster Laura under hård press. Paradiset brinner är en skildring av vardagen för tre systrar som lever ett liv i samhällets periferi, där frågor om ålder och personligt ansvar, individualism och familj, ställs på sin spets.
Åk 7-9 & gymnasiet

Carla är en ambitiös ung lärare vars elev på fördomsfulla grunder anklagas för stöld. Hon har dock andra misstankar och bestämmer sig för att göra en egen utredning. Det blir ett ödesdigert beslut som vänder elever, föräldrar och lärare emot henne. Lärarrummet är ett skarpt utfört drama om idealism och civilkurage som visar hur skolmiljön speglar samhället i stort.
Åk 7-9 & gymnasiet

Trots att hon bara är tolv år klarar Georgie sig helt själv genom att sno cyklar med sin bäste vän Ali. Efter att hennes mamma gått bort i cancer och pappan frånvarande, har Georgie blivit en expert på att manipulera alla vuxna som ständigt dyker upp och stör. När pappan plötsligt kommer tillbaka försöker hon köra samma tricks med honom, men det visar sig att de har mer gemensamt än bara sitt DNA.
Åk 7-9 & gymnasiet